Forskningsartikkel
Knowledge among important actors in the field of adaptive equipment for young people with disabilities
19. februar 2019Tilgang til aktivitetshjelpemidler er en kritisk faktor som kan avgjøre om et barn eller ungdom med funksjonsnedsettelser kan delta i fysiske aktiviteter, idrett og lek i ulike lokale sammenhenger. En forutsetning for suksess er bevissthet rundt, og spesifikk kunnskap om, utstyret og dets bruk hos alle relevante aktører.
Mer fysisk aktivitet i støttekontaktordningen
Tur – og treningskompis
12. desember 2018Feltet støttekontakt, kultur og fritidsdeltakelse er i utvikling. Dette tydeliggjøres gjennom utviklingsprosjektet Tur – og Treningskompis (TTK).
Videreutdanning i Nordland
Kultur, fritid og aktiv omsorg
Studiet gir økt forståelse for ulike sider ved samspillet mellom kultur, aktiviteter, helse og trivsel. Du får teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter om hvordan en kan tilrettelegge for aktivitet i samhandling mellom frivillig og offentlig sektor med utgangspunkt i brukerens behov, forutsetninger og ønsker.
NTNU Samfunnsforskning
Hva skjer med barn som ikke passer inn?
08. september 2017Det er nærliggende å tenke at ensomme barn blir innesluttede og resignerte. Forskning viser at det er mer nyansert enn som så.
Nytt nasjonalt program innen aktivitetshjelpemidler
03. oktober 2016Valnesfjord Helsesportsenter, Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter, Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser og Beitostølen Helsesportsenter er tildelt i overkant av 3 millioner kroner av Stiftelsen Sophies Minde til gjennomføring av første fase i et nasjonalt FoU-program knyttet til aktivitetshjelpemidler. Dette er et ledd i en større nasjonal satsing innenfor helsesportområdet (Prosjektet Delta 2022).
Faglig knutepunktansvar for feltet støttekontakt, kultur- og fritidsdeltakelse
15. juni 2016Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser har ansvaret for å følge opp feltet støttekontakt, kultur- og fritidsdeltakelse, nasjonalt. Satsingen gjennomføres i et nært samarbeid med Helsedirektoratet.
Ny samarbeidsavtale
14. juni 2016En samarbeidsavtale er nylig blitt inngått mellom UiT Norges arktiske universitet, Campus Harstad, Avdeling for vernepleie og Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser - Aktiv Ung
Inkludering og plassering - et forhold mellom organisasjon og person
01. juni 2016Artikkelen «Perspektiver på inkludering i praksis - en analyse av FmB-metoden» som gjennomfører analysen på bakgrunn av en definisjon av inkludering som forholder seg både til person og organisasjon.
Prosjekter og publikasjoner
Drop-In – Å endre elevrollen gjennom veiledning
01. juni 2016Drop-In metoden er utviklet for å støtte elever i utviklingen av elevrollen.
Mangfold i klasserommet kan betraktes som en fordel for undervisning
01. juni 2016Artikkelen School Performance and Diversity, tar for seg forskningsspørsmålet: Når er mangfold et problem for undervisning?