Arild The Red Dancer.jpgArild Häger (17 år fra Narvik) var en av svært mange dyktige ungdommer som deltok på UKM Nordland i Bodø 17.-19. april, 2015.  Nivået var svært høyt, Arild var likevel en av de som fikk trampeklapp for sin flotte danseopptreden. Han tok rett og slett kulturhuset Stormen med storm!

Arild går til daglig på Solhaugen skole i Narvik. Lærer Wenche Halvorsen forteller at skolen er så heldig å ha fått flere danseframvisninger fra Arild, noe medelevene setter stor pris på. Og at også under den kommunale mønstringen høstet han trampeklapp for framføringa si.
Wenche forteller om en trygg og glad gutt, som har en helt naturlig plass både på skola og i lokalsamfunnet. Hun er klar på at den gode støtten fra foreldre og andre nære personer/lokalmiljø er svært viktig for at Arild, som for alle andre ungdommer.

Etter den fremragende forestillinga var det naturlig å få noen kommentarer fra hovedpersonen selv, derfor ringte vi Arild Häger på skola for en liten prat. Vi var heldige som traff ham i et friminutt, så det ble tid til et lite intervju.

«Vær deg selv fullt og helt»

Han forteller at i sitt 17 årige liv  har han danset i 16, og at han danser helst freestyle. Om selve opptredenen i Stormen sier han at han var veldig nervøs – og kjempeglad når det var over! Han hørte godt at vi som satt i salen ble så begeistret at vi klappet mens han danset, og det ble han veldig glad for.

På spørsmål om han skal delta flere ganger på UKM svarer han bekreftende, for dette var morsomt! Det gjorde ingenting at han ikke gikk videre til landsmønstringen, for opplevelsen med å danse i Stormen var så flott.

Han forteller videre at han uttrykker følelsene sine gjennom dansen, og hvem han er. Vi blir rett og slett bedre kjent med Arild gjennom dansen hans. Han ble kjent med flere ungdommer på UKM i Bodø, dansen er fin også sånn. Han øver hjemme, og vil gjerne fortsette med dansen framover – for det er en bra hobby å ha!

Vi takker for intervjuet med en reflektert ung mann, som vi håper vil fortsette med å uttrykke seg gjennom dansen sin. Han har helt klart noe å vise verden gjennom dans – nemlig seg selv!

Budskapet Arild gir oss er «Vær deg selv fullt og helt», og det legger vi oss gjerne på minnet.
 
Her ser du Arild, The Red Dancer!