Erik har jobbet frivillig på Barnas Ridderuke i 40 år

Erik Lindh har alltid vært engasjert i aktivitet og deltakelse for barn og unge med funksjonsnedsettelse. Han var en av tre som tok initiativ for å starte Barnas Ridderuke, en vinteraktivitetsuke for barn og ungdom (10 - 16 år) med ulike funksjonsnedsettelser (www.ridderrennet.no). 

– Da jeg jobbet som idrettspedagog på Beitostølen Helsesportssenter ønsket vi å lage et tilbud som viser at vinteraktiviteter kan passe for alle, uavhengig av funksjon, sier Erik Lindh. –Målet for barna og ungdommene er å oppleve mestring, lære skiferdigheter og lek på ski. For mange kan det være første gang de bor uten foresatte. Studenter fra utdanningsinstitusjoner innen idrett, fysisk aktivitet og helse, er instruktører og bor sammen med deltakerne for å gi de trygge opphold. Det er en beinhard uke for studentene som jobber døgnet rundt, men gir også en helt unik og læringsrik praksis.

Erik Lindh, 40 år som frivillig i Barnas ridderrenn

Jobzone har en raushetsaksjon som feirer hverdagsheltene. En hverdagshelt er en som raust gir av sin tid og omtanke uten å forvente noe i retur. Det må kunnes sies å passe bra på Erik Lindh, som gjennom 40 år har jobbet frivillig på Barnas Ridderuke.

– Har du virkelig bidratt i 40 år?

Ja, og egentlig litt rart å tenke på. Men det er vel sånn at når man holder på med noe man trives med, og er glad i, så går åra fort. Her får barn og unge en uke hvor de er som alle andre. Det å se gleden hos barna, og det å få tilbakemeldinger fra foreldre som forteller at barna kommer hjem med forsterket selvbilde, gir motivasjon til å fortsette.

– Hvorfor har akkurat Barnas Ridderuke vært viktig for deg?

De positive tilbakemeldingene tyder på at vi gjør noe riktig. Vi utgjør en ørliten forskjell i livene deres, og det betyr alt.

Erik Lindh ante ingenting om at han var nominert til denne prisen, når Jobzone i Tønsberg tok kontakt. Prisen er på 20 000 kr hvorav 10 000 doneres av vinneren til en valgfri humanitær organisasjon. Dermed fikk Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU), og deres arbeid med kurs for foreldre og søsken ett bidrag til sitt viktige arbeid.

Jobzone har kåret Årets ildsjel, Erik Lindh, Barnas ridderrenn. Foto: Christian Heie

– Det er utrolig hyggelig å motta denne prisen, sier Erik Lindh, særlig fordi det er en anledning til å sette fokus på barn og unge med funksjonsnedsettelse og deres muligheter for aktivitet og deltakelse, også på snø og med vinteraktiviteter. I høst starter planleggingen for det årlige høydepunktet, nemlig Barnas Ridderuke i januar 2022.