Omslagsbilde til boka Barn og unge med funksjonsnedsettelser. Aktivitet og deltakelse i fellesskapNy bok – Barn og unge med funksjonsnedsettelse. Aktivitet og deltakelse i fellesskap

Vi er glade for å kunne presentere vår fagbok om re/habilitering. Boken har aktivitet og deltakelse i fellesskap som hovedfokus og er et samarbeidsprosjekt mellom Beitostølen Helsesportsenter, Valnesfjord helsesportssenter og NKBUF. Les mer om boken på vår hjemmeside.

.

Ung mann som spiller basketball i rullestolKultur, fritid og aktiv omsorg

Et studietilbud på 15 studiepoeng i regi av Universitetet Sørøst Norge (USN) om tilrettelegging av aktiviteter for personer med tilbud i kultur, oppvekst, helse og omsorg. Studien er gjennomført i flere kommuner i Nordland, samt Lillestrøm og snart Moss. I Lillestrøm resulterte prosjektet i fagboken «Fritidsaktiviteter med assistanse for voksne med utviklingshemmede. Studiene er finansiert med prosjektmidler fra fylkesmannen.

.

Bilde fra en forelesningUndervisning ved profesjonsutdanningene på Nord Universitet

5-6. nov er det igjen klart for tema Aktivitet, deltakelse og likeverdige muligheter, med fokus på personer med en funksjonsnedsettelse. Undervisningen er et samarbeid mellom NKBUF og fakultetene Samfunnsvitenskap, Sykepleie og Folkehelsevitenskap, samt Lærerutdanningen. Samarbeid mellom de ulike aktørene i profesjonsstudiene fremmes best ved å starte i studietiden. Undervisningsopplegget kan tilbys andre interesserte høgskoler og universiteter.

.

Bilde av spisser på fargeblyanter med ordene Tips oss! Tips oss

Ta gjerne kontakt med oss dersom det er prosjekter eller tiltak dere syns vi bør vite om. Vi er takknemlige for alle innspill!


Tidligere nyhetsbrev