Et lite tilbakeblikk på 2020


Godt nytt år gode kollegaer!
Tre av fire kommuner gjennomførte fokusgruppediskusjoner og SWOT-analyser i 2020. Vi håper vi får gjennomført de gjenstående gruppediskusjoner og SWOT-analyser i Stjørdal tidlig i 2021. Resultatene for samtlige fire kommuner vil deretter analyseres i sammenheng, rapporteres og meldes tilbake til kommunene i løpet av første kvartal i år. 

Plan for tilbakemelding 1. kvartal 2021


Datamaterialet fra fokusgruppene i Askøy og Vestvågøy er nå ferdig analysert og klar til utsendelse. Hver kommune får sin analyse tilsendt fra prosjektleder. Materialet fra Horten er fortsatt under arbeid og blir sendt ut så snart dette er klart. Vi vil be dere om å lese gjennom analysen og notere ned refleksjoner og det dere opplever som viktig. I et felles webinar som vi planlegger 10. mars, vil vi invitere samtlige kommunene til å dele sine refleksjoner rundt analysen. Mer informasjon om dette kommer. Det vil videre bli:

  • Avholdt et digitalt møte med Vestvågøy, Askøy og Horten for å tilbakemelde og sammen reflektere omkring resultatene av prosessen og analysene fra fokusgruppeintervjuene
  • Gitt tilbakemelding på SWOT-analysen for Horten
  • Gjennomført fokusgruppeintervjuer og SWOT-analyse Stjørdal
  • Avholdt et felles Webinar 10. mars – for alle kommunene inkl. Frogn kommune
  • Vi kommer tilbake med en kalenderoversikt som viser tidspunkter for de planlagte «treffene» i 2021.

Hva skjer videre i prosjektet i 2021


Samtidig som fokusgruppediskusjonene avsluttes i løpet av 1. kvartal, forseres arbeidet med andre fase i datainnsamlingen, som omfatter en spørreskjemaundersøkelse blant barn og unge i de fire kommunene. Dette for å kunne dokumentere hvor mye og hvordan barn og unge deltar på ulike arenaer (hjem, skole, fritid) og dermed også ha et godt utgangspunkt for å evaluere endringer over tid. For å få til dette vil vi i løpet av første halvår 2021:

  • Ha en dialog med kommunene om hvordan en spørreskjemaundersøkelse blant barn og unge kan gjennomføres
  • Utvikle et spørreskjema i samarbeid med kommunene
  • Teste spørreskjemaet  

Dermed vil vi være klare til å gjennomføre fase 2 i datainnsamling høsten 2021. Vi vil gjennomføre bilaterale møter med hver av kommunene i februar og deretter ha et felles møte om gjennomføring av fase 2/datainnsamling. 

Aktiviteter og stopp-punkter i prosjekt «deltakelse og kvalitet»


Illustrasjon av aktiviteter og stopp-punkter i hele prosjektforløpet til prosjekt deltakelse og kvalitet.

 


 

Dette nyhetsbrevet er ment å gi oppdatering om utviklingen i prosjekt «Deltakelse og kvalitet». Samtlige deltakere og medarbeidere skal, med jevne (og ujevne) mellomrom, komme med oppdateringer i dette nyhetsbrevet - fra sine ståsted. Redaktør er sosialøkonom Emil Hansen som primært er ansvarlig for redigering av nyhetsbrevet og ukentlig utsendelse.

Logoer til alle deltakere i prosjektet