Ønske om innspill før oppstart av fase 2


Fokusgruppediskusjonene som er gjennomført i Askøy og Vestvågøy og Horten og som nå vil bli gjennomført i Stjørdal, har gitt verdifull innsikt om deltagelse og inkludering blant barn og unge med funksjonsnedsettelser. Dette er både interessante resultater i seg selv og viktig som grunnlag for utvikling av neste fase i datainnsamlingen.  

Hensikten med Fase 2 som vi nå går inn i, er å kartlegge faktisk deltagelse og inkludering blant barn og unge i målgruppen. Dette vil være et viktig grunnlag for en kommune når relevante tjenester evalueres og utvikles.

Rapporter, faglige oppdateringer m.m.


Rapport fra Ungdomspanelet for fritidskort 

Ungdomspanelet for fritidskortet har ferdigstilt sitt arbeid og sluttrapporten ble overrakt til barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad den 22. januar. Fritidskortordningen skal bidra til å dekke utgifter til faste, organiserte fritidsaktiviteter for barn i alderen 6–18 år. Målet er at flere barn og unge skal få mulighet til å delta i faste, organiserte fritidsaktiviteter. Panelet prioriterte tre områder der det er behov for økt innsats fra kommunene for at en nasjonal fritidskortordning skal nå målet om økt deltagelse.

Områdene er:

  • Bedre kollektivtransport, 

  • Bedre utvalg av aktiviteter og

  • Tilrettelegging for barn og unge med funksjonsnedsettelse.

Les mer: Rapporten fra Ungdomspanelet for fritidskort er klar (bufdir.no)

Les rapporten: https://bufdir.no/Bibliotek/Dokumentside/?docId=BUF00005239


 

Dette nyhetsbrevet er ment å gi oppdatering om utviklingen i prosjekt «Deltakelse og kvalitet». Samtlige deltakere og medarbeidere skal, med jevne (og ujevne) mellomrom, komme med oppdateringer i dette nyhetsbrevet - fra sine ståsted. Redaktør er sosialøkonom Emil Hansen som primært er ansvarlig for redigering av nyhetsbrevet og ukentlig utsendelse.

Logoer til alle deltakere i prosjektet