Rapporter, faglige oppdateringer m.m.


Familier skal få egen barnekoordinator

Regjeringen vil gjennomføre en likeverdsreform for å gjøre det enklere for familier som har eller venter barn med alvorlig sykdom, skade eller nedsatt funksjonsevne. I et forslag som nå sendes på høring   foreslås å innføre en rett til barnekoordinator for familier som vil ha behov for langvarige og sammensatte eller koordinerte helse- og omsorgstjenester og andre velferdstjenester. Barnekoordinator skal få myndighet til å beslutte i forhold som angår koordinering av tjenester.

Individuell plan

Regjeringen vil videre innføre felles regler om individuell plan som skal gjelde for alle tjenester som har plikt til å utarbeide slike planer. Dette skal sikre lik forståelse av regelverket og fremme samarbeid mellom tjenestene. Barnevernloven vil bli endret slik at individuell plan blir lovfestet som en rettighet som kan påklages, i likhet med det som gjelder etter de andre lovene. Formålet med forslagene som nå sendes på høring er at tjenestene som gis skal være helhetlige og samordnet.

Status – universell utforming 

Målet med universell utforming er å gjøre samfunnet enklere å orientere og bevege seg i for så mange som mulig. Nedenfor presenteres en samling statistikk som belyser dagens status for universell utforming ved transport, IKT og boforhold.

Bilde som viser en enkel statistikk relatert til universell utforming

Barn som har vært korona-smittet følges opp i ny studie

Barn som har vært smittet med koronaviruset følges nå opp i en studie på den nye forskningpoliklinikken på Akershus universitetssykehus. De korona-smittede barna som undersøkes deltar i en kontrollstudie på hvordan det går med pasientene tre måneder etter at de ble smittet. Det opplyser forskningskoordinator Astrid Solberg Gundersen til Dagens Medisin.


 

Dette nyhetsbrevet er ment å gi oppdatering om utviklingen i prosjekt «Deltakelse og kvalitet». Samtlige deltakere og medarbeidere skal, med jevne (og ujevne) mellomrom, komme med oppdateringer i dette nyhetsbrevet - fra sine ståsted. Redaktør er sosialøkonom Emil Hansen som primært er ansvarlig for redigering av nyhetsbrevet og ukentlig utsendelse.

Logoer til alle deltakere i prosjektet