Plan våren 2020


Før jul 2019 gjennomførte vi spennende fokusgruppesamtaler i Vestvågøy. Nå følger tilsvarende fokusgruppe-jobbing i Askøy. Etter Askøy står de to siste mønsterkommunene Stjørdal og Horten, for tur. Vi vil så analysere innsikter fra samtalene og bruke dem som til innspill til måleinstrument. Skjema for måling av deltakelse/måleinstrumentet planlegges å være klar til utprøving ved utgangen av 2020.

Illustrasjon som viser tenkt kartleggingsprosess


FORSKNINGSRAPPORTER, FAGLIGE OPPDATERINGER m.m.


Barn, unga och delaktighet

Barn och unga med funktionsnedsättning har rätt till delaktighet på lika villkor som andra, men så är det inte idag för alla i Norden. Nordiska ministerrådets barn- och ungdomskommitté (NORDBUK) finansierar tillsammans med Nordens välfärdscenter et projekt som stärker det nordiska kunskaps- och erfarenhetsutbytet om delaktighet hos barn och unga med funktionsnedsättning.

Les mer: https://nordicwelfare.org/projekt/barn-unga-och-delaktighet/


LOVER, FORSKRIFTER, PLANER m.m.


Likeverdige tjenester til alle – ny reform

Advokat Kari PaulsrudHelse- og omsorgsminister Bent Høie fikk sist torsdag (6.2) overlevert utredningen om situasjonen for personer med autismeforstyrrelser og Tourettes syndrom.

Et utvalg har nå gjennomgått og vurdert dagens situasjon for personer med en autismeforstyrrelse og beslektede diagnoser. Arbeidet har vært ledet av advokat Kari Paulsrud (se bilde t.v). Høie påpeker at rapporten skal brukes i arbeidet med en ny likeverdsreform. Målet med denne reformen er å gjøre hverdagen enklere for familier som har barn med behov for sammensatte tjenester.

Les mer: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/likeverdige-tjenester-til-alle/id2689533/


Dette nyhetsbrevet er ment å gi oppdatering om utviklingen i prosjekt «Deltakelse og kvalitet». Samtlige deltakere og medarbeidere skal, med jevne (og ujevne) mellomrom, komme med oppdateringer i dette nyhetsbrevet - fra sine ståsted. Redaktør er sosialøkonom Emil Hansen som primært er ansvarlig for redigering av nyhetsbrevet og ukentlig utsendelse.

Logoer til alle deltakere i prosjektet