bilde av ettertenksom ung guttHovedinnledere
Richard Wilkinson, britisk professor i epidemiologi og forfatter av Ulikhetens pris. Han forklarer hvorfor likere fordeling er bedre for alle, og hevder at jo større forskjell det er på fattige og rike i et samfunn, jo verre er det for alle, også de rikeste.

Kalle Moene, professor ved Økonomisk institutt ved UIO og spaltist i Dagens Næringsliv: Fattigdommens økonomi - og økonomiens fattigdom. Et blikk på situasjonen i Norge og våre utfordringer ved at flere barn og unge faller utenfor.

Bengt Lindstrøm, professor i livslykke ved Senter for helsefremmende forskning ved NTNU  : Hva skaper et godt liv? Om livslykke, utenforskap og marginalisering på individnivå.

Filmregissør og menneskerettighetsaktivist Deeyah Khan i samtale om minoriteter i utenforskap.

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne, generalsekretær i Røde Kors Bernt Apeland, Mahmoud Farahmand fra organisasjonen LIM, fylkesmann i Hedmark Sigbjørn Johnsen og Helge Eide fra KS holder innlegg med ulike innfallsvinkler til marginaliseringsmekanismer og hva vi kan gjøre med dem.

Til debatt i oppvekstsofaen stiller direktører fra velferdsdirektoratene: Hege Nilssen (Utdanningsdirektoratet), Sigrun Vågeng (Arbeids- og velferdsdirektoratet), Libe Rieber-Mohn (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet), Bjørn Guldvog (Helsedirektoratet) og Mari Trommald (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet).

Programmet til Oppvekstkonferansen 2017

 

LagreLagre