Rapporter
Kompetansetjenestens artikler om rapporter om tjenestetilbudet til sårbare barn og unge under koronapandemien
Barne- og familiedepartementet (BFD) har nedsatt en koordineringsgruppe som skal vurdere tjenestetilbudet til barn og unge under covid-19 pandemien. Gruppen skal levere jevnlige rapporter til departementet. Arbeidet ledes av Bufdir.
Statusrapport 15: Barn og unges tjenestetilbud under covid-19-pandemien
Når Statusrapport 15 nå leveres, er det høy smitte i samfunnet, men tiltak er avviklet. Rapporten har også endret navn fra "Utsatte barn og unges tjenestetilbud under covid-19-pandemien" til "Barn og unges tjenestetilbud under covid-19-pandemien".
Rapport fra Riksrevisjonen
Undersøkelse av helse- og omsorgstjenester til barn med funksjonsnedsettelser
12. oktober 2021Stortinget har ved flere anledninger gitt uttrykk for at familier med barn som har funksjonsnedsettelser, må få bedre hjelp fra det offentlige. Særlig gjelder det familier med barn som har store og sammensatte behov. Riksrevisjonens undersøkelse viser at familier som har stort behov for hjelp, må bruke mye tid og krefter på å skaffe den selv.
Nasjonal fritidskortordning – hva mener ungdommen?
26. januar 2021Regjeringen har satt i gang et arbeid med å utrede og prøve ut en nasjonal fritidskortordning. Nå har et ungdomspanel gitt sine anbefalinger til Barne- og familiedepartementet.
Nordisk ministerråd har utarbeidet en tverrsektoriell strategi for barn og unge
22. juni 2020Visjonen for det nordiske samarbeidet er å bli verdens mest integrerte region. Skal en lykkes med dette må man styrke innsatsen med å involvere barn og unge i planlegging, utvikling og gjennomføringen av politikk.
Statusrapport nr.1 – Utsatte barn og unges tjenestetilbud under covid-19 pandemien
04. mai 2020Pandemien har medført store endringer i tjenestene til barn og unge, og dette kan få store konsekvenser for dem (Utdanningsdirektoratet 2020). For å følge med på sårbare barn og unges situasjon har regjeringen satt ned en koordineringsgruppe med deltakere fra Helsedirektoratet, Utdanningsdirektoratet, Folkehelseinstituttet, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Politidirektoratet, Sekretariatet for konfliktrådet og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Koordineringsgruppen skal rapportere hver 14. dag til Barne- og familieministeren. Første rapport ble publisert 20. april. Formålet med rapporten er å gi en vurdering av status for tjenestene opp mot normalsituasjonen.