dropin3.jpg

Drop-In er en metode for å veilede elever til en mer positiv elevrolle. Målet er å gå fra bekymring til forandring gjennom samtale, veiledning og oppfølging.

Sykehusskoler

Torsdag 14. august hadde førsteamanuensis Jorunn H. Midtsundstad fra Universitetet i Agder og forskningsmedarbeider Tove Pedersen Bergkvist fra Aktiv Ung undervisning for 21 lærere tilknyttet skolen ved Nordlandssykehuset. Lærerne fikk presentert Drop-In metoden, samt innsikt i prosjektet Elevdeltakelse.

Seks undervisningsenheter er tilknyttet Nordlandssykehuset HF, somatikk og psykiatri: Skolen ved Nordlandssykehuset - Skolen ved Nordlandssykehuset Sentrum, Voksenopplæringssenteret, Skolen ved Fagenhet for familiebehandling, Skolen ved Akuttenhet for ungdom, Skolen ved Korttidsenhet for ungdom og Skolen ved Valnesfjord Helsesportssenter.

Å skape endring

Drop-In-metoden er utviklet teoretisk i Jorunn Midtsundstads doktoravhandling fra 2010, og praktisk i tre ulike kontekster.

Prosjekt Elevdeltakelse er knyttet til den tredje av disse kontekstene: En variant av Drop-In for elever som pendler mellom spesialisthelsetjeneste og skole, og som i tillegg sliter med sin elevrolle. Metoden skal gjøre det lettere for eleven å komme hjem etter endt (re)habilitering  eller lengre sykehusopphold.

- Drop-In metoden er praktisk anvendbar for lærere, sosialarbeidere og ansatte i spesialisthelsetjenesten. Tilbakemelding fra deltakerne på fagdagen var at dette er en praktisk anvendbar metode som alle kan jobbe med. Den gir eleven selv erfaring med å lykkes i å få til endring, sier Midtsundstad og Bergkvist.

Digital veileder

Prosjektet Elevdeltakelse er ikke avsluttet, så resultatene kan ikke presenteres ennå.

Det blir utviklet en nettbasert veileder i Drop In-metoden. Denne nettressursen lanseres på Aktiv Ung sin nasjonale konferanse i Bodø 2. og 3. desember – «Ulikhet gir mulighet – sammen for beste praksis».