Bilde av gutt i basseng med alvorlig blikkInnlegget som ble publisert på nettstedet DAGENS Medisin 14.10.16, er skrevet av Ingebjørg Fagerli, leder av Norsk Barnelegeforening og Ketil Størdal, nestleder i Norsk Barnelegeforening.

Utdrag fra artikkelen:
FLERE ALTERNATIVE medisinske klinikker tilbyr koppebehandling til barn, i kjølvannet av at idrettsstjerner og kjendiser har promotert denne metoden. I Aftenposten leser vi at blant annet cerebral parese, smertetilstander og allergier egner seg for slik behandling.
Blåmerker og hevelser er godt synlige tegn på effekten av kopping. Men dokumentasjon på helsemessige gevinster mangler. At kopping er en «gammel» behandling, er som kjent langt ifra bevis for at det er virkningsfullt.

Det går et viktig skille mellom uvirksom behandling og potensielt skadelig behandling. Kopping hører etter vårt skjønn til den siste gruppen. Smerter både under og etter behandling rapporteres fra både bruker og utøvere av teknikken. For voksne står den enkelte fritt til å velge å bli påført smerte. Men å gi slik behandling til barn og andre som ikke kan gi et samtykke, er uetisk.

Les hele innlegget i DAGENS Medisin her: http://www.dagensmedisin.no/artikler/2016/10/14/la-kronisk-syke-barn-slippe-kopping/