Rapportens to hovedkonklusjoner er:

• Mangel på rehabiliteringstilbud til ungdom.

Det er et behov for rehabiliteringstilbud til ungdom. Dette mangler i stor grad i dag, noe som fører til at ungdom ofte plasseres i tilbud som er tilrettelagt for eldre. Nye tilbud blir ikke godt nok informert om, noe som gjør det vanskelig å starte opp gode ungdomstilbud.

• Informasjonskanalene om rehabilitering er lite kjent.

Hvem som får tilgang til hvilke tilbud avhenger i stor grad av hvilke behandlere man kommer i kontakt med, og hva disse behandlerne har av kunnskap. Det avhenger i mindre grad av hvilke behov den enkelte faktisk har.

Rapportens hovedfunn

• De aller fleste respondentene våre ønsker å få rehabiliteringstilbud i gruppe sammen med jevnaldrende. Nesten 90 % svarer i spørreundersøkelsen at de ønsker dette, mens kun ca 25 % svarer de har fått et slikt tilbud.

• Mange respondenter sier at de ikke får dekket sine behov for rehabilitering. Omtrent 60 % svarer i spørreundersøkelsen at de har behov for et rehabiliteringstilbud som de ikke får.

• Respondentene våre opplever at de selv må skaffe informasjon om hvilke tilbud som er tilgjengelige. Hele 70 % sa at de hadde skaffet informasjon selv. Dette er over dobbelt så mange som den nest mest brukte informasjonskilden, sykehusene, som 32 % oppga å ha fått informasjon fra.