Samleside med bilder og film

Offisiell åpning av Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser, 29. oktober 2012

Mandag 29. oktober markerte den offisielle åpningen av Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser ved Valnesfjord Helsesportssenter (VHSS) i Nordland. Kompetansetjenesten skal styrke det som lenge har vært et underprioritert og kunnskapssvakt område innen spesialisthelsetjenesten, nemlig kunnskapen om barn og unge med nedsatt funksjonsevne og hva som kan øke samfunnsdeltakelse for denne målgruppen.


Trond Bliksvær og Jakob Djupvik begikk en kronikk i forbindelse med åpningen av Aktiv Ung 29.10. 2012.

Gjengis her som pdf-fil fra Avisa Nordland:

”Aktiv Ung” - like muligheter for aktivitet og deltakelse for barn og unge med nedsatt funksjonsevne.


Hilsen fra Jonas Gahr Støre:

Den offisielle åpningen av Aktiv Ung ble en flott og minneverdig dag for oss alle. Deltagere fra fjern og nær møtte opp i et forrykende snøvær, som heldigvis ga seg utover dagen. Snøværet resulterte desverre i at en del ikke kom seg til åpningen, bl.a annet vår helseminister som satt snøfast på Gardermoen.

Vi fikk ei flott hilsen fra han. Kvaliteten på opptaket er ikke den beste - han sitter på flyet og venter med en del flystøy som forstyrrer lyden.

Videohilsen til Aktiv Ung fra Jonas Gahr Støre:


QR-kodefilmen:

QRkoden er demofilmen som hadde en litt spesiell rolle under den offisielle åpningen! Filmen er ikke en fullverdig instruksjonsfilm, bare ment som en demonstrasjon av mulighetene som vi ser for oss for bruk av moderne teknologi. Vi takker Marte Imingen som sporty stilte opp som bruker, og Stian A. Olsen fra MORRDI Produksjon som har laget filmen.

Freedom Wheel.jpg


Bildesamling og presseopplag fra åpningen:

Øyvind Gundersen, tidligere ansatt ved Valnesfjord Helsesportssenter, laget denne bildesamling fra åpningen.

Pressen var tilstede, og lokalavisa Avisa Nordland ga oss god dekning.  

Robin Kosmo ved Valnesfjord Helsesportssenter harlaget denne trivelige samlingen med bilder fra åpninga.


Film fra åpningen:

Det ble laget en film med smakebiter fra selve den offisielle delen av åpningen - her er mange minneverdige tilbakeblikk fra en veldig trivelig dag.

Av Stian A. Olsen fra MORRDI Produksjon